سخنگوی وزارتخارجه چین گفت وزیر امور خارجه این کشور در پاسخ به درخواست همتای آمریکایی خود برای استفاده از نفوذ خود به منظور منصرف کردن ایران از پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری سفارت ایران در دمشق، خواستار احترام به استقلال و حاکمیت ایران و ایفای نقش سازنده آمریکا در منطقه شده است.

وانگ یی

به گزارش همشهری آنلاین، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین امروز (جمعه) در گفت‌وگویی تلفنی با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خواستار ایفای نقشی «سازنده» از سوی آمریکا در منطقه غرب آسیا شد.

خبرگزاری فرانسه در این باره گزارش داد که بلینکن در این تماس تلفنی از پکن خواست از نفوذ خود برای منصرف کردن ایران از حمله علیه رژیم صهیونیستی در پی حمله این رژیم به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق استفاده کند.

چین با تایید انجام شدن این گفت‌وگوی تلفنی گفت که وانگ یی «محکومیت قوی این حمله توسط چین» را به بلینکن ابراز کرده و بر حق «غیرقابل نقض» امنیت اماکن دیپلماتیک و ضرورت احترام گذاشتن به استقلال و حاکمیت ایران و چین تاکید کرد.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در این باره گفت: چین به ایفای نقشی سازنده در حل‌وفصل مسئله خاورمیانه ادامه می‌دهد و به آرام‌کردن وضعیت کمک می‌کند.

او افزود: آمریکا باید به ویژه، نقش سازنده‌ای ایفا کند.

رژیم صهیونیستی، اخیرا، ساختمان کنسولی سفارت ایران در جنوب غربی دمشق را مورد حمله هوایی قرار داد که در نتیجه این حمله، بخشی از ساختمان کنسولی سفارت ایران و اقامتگاه سفیر هدف قرار گرفت.

افزون بر این، ۱۳ نفر از جمله سردار سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی و سردار سرتیپ پاسدار محمدهادی حاجی رحیمی به شهادت رسیدند.
مقامات آمریکایی پیشتر به دلیل هراس از هر گونه اقدام تلافی‌جویانه ایران مدعی شدند که هیچ اطلاعی از قصد رژیم صهیونیستی برای انجام این حمله نداشته‌اند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در بیانیه‌ای در این باره تاکید کرد که « پاسخ به مطالبه ملی برای مجازات پشیمان کننده دشمن جنایتکار صهیونیستی به فضل الهی تحقق خواهد یافت.»

وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته اعلام کرد که بلینکن در تماس با همتایان چینی، سعودی، ترکیه‌ای و اروپایی خود خواسته است از نفوذ خود برای منصرف کردن ایران از پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی استفاده کنند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که مائو با گفتن این که پکن خواستار آتش‌بس فوری است، افزود: این دور از تنش‌ها نشان‌دهنده دامنه‌دار شدن جنگ غزه و ضروری بودن متوقف شدن جنگ غزه در اسرع وقت است.

مشخص نیست که وانگ و بلینکن درباره موضوعاتی بجز این درگیری گفت‌وگو کرده باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: فکر می‌کنم وزرای امور خارجه دو کشور درباره دیگر مسائل در حیطه منافع مشترک گفت‌وگو کرده‌اند اما اطلاعات به خصوصی در این باره ندارم.

واشنگتن بارها از پکن خواسته است از نفوذ خود برای حل بحران فعلی منطقه، از جمله به واسطه روابطش با ایران استفاده کند.

کد خبر 843640
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیا و اقیانوسیه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۴
    9 1
    تل‌آویو و واشنگتن بزرگ‌ترین بازندگان جنگ در منطقه خواهند بود منطقه در آستانه جنگی قرار دارد که بزرگترین بازندگان آن تل‌آویو، واشنگتن و سازشکاران هستند. دشمن صهیونیست دچار سرخوردگی و شکست شده است و در ورشکستگی سیاسی و نظامی به سر می‌برد و اقداماتش تاییدی بر شکست در میادین نظامی، سیاسی، رسانه‌ای و دیپلماتیک است و کودکان و غیرنظامیان بی گناه را هدف قرار می‌دهد. فرزندان هنیه بخشی از ملت فلسطین هستند و حماس جنبشی از بطن این ملت است. چگونه ممکن است که آنها در حال حمله باشند و غیر مسلح باشند و کودکانشان هم در خودرو شخصی همراه آنها باشند؟ آیا بیش از ۳۴ هزار شهیدی که بیشتر آنان را زن و کودک تشکیل می‌دهند هم در تانک‌ها و نفربر‌ها بودند؟ آیا بیمارستان‌های غزه که با موشک و پهپاد ویران شدند، پادگان نظامی بودند؟ ما این‌ها را به جهان منافق غرب و برخی کشور‌های غربی همسو با کشتار‌ها با سکوت و تن دادن به دیکته‌های آمریکا می‌گوییم که چراغ سبز به رسانه‌های خود برای ترویج فتنه و دروغ درباره رهبران مقاومت دادند.
  • IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۴
    11 2
    حماس طی شش ماه گذشته با وجود همه فشار‌ها و تهدیدات آمریکا و اسرائیل و میانجی گران عرب بر شروط خود شامل خروج نظامیان صهیونیست، برقراری آتش بس دائمی، بازگشت همه آوارگان به شمال غزه و شروع فوری بازسازی اصرار کرده است. تهدیدات متوالی نتانیاهو درباره حمله به رفح، ملت فلسطین را نمی‌ترساند. به محض خروج نظامیان صهیونیست از خان یونس از بیم کاهش تلفات و اذعان تلویحی به شکست، حماس خیلی سریع به این منطقه بازگشت. این به مفهوم آن است که سنگ بنای پروژه صهیونیستی در حال فروپاشی است. رهبران مقاومت غزه کاری خوب انجام دادند که به توافق آتش بس آمریکایی پاسخ مثبت ندادند و به فشار‌ها تن ندادند، زیرا این توافق دامی بود که آمریکا به دنبال استفاده از آن بود. منطقه در آستانه یک جنگ تمام عیار است و اسرائیل، آمریکا و کشور‌های صلح ابراهیم (سازشگران با تل آویو) بزرگترین بازندگان آن خواهند بود.